Miljøvenlige duge
Langsigtet planlægning med bæredygtige materialer.
Miljøhensyn spiller en stadig større rolle i vores samfund. Ved bæredygtige materialer er der allerede fra produktionstart taget særlige miljømæssige hensyn. Ligeledes kan et bæredygtigt byggeri være med til at øge værdien af byggeprojektet på længere sigt.
Naturlig skabt merværdi
Der bliver lagt større og større vægt på miljøcertificeringer, når der planlægges byggeprojekter. For at en bygning kan kaldes bæresdygtig, skal der både tages højde for materialevalg, selve produktionsprocessen og at naturens ressourcer bliver håndteret med respekt.
En anden vigtig faktor for certificeringen og den endelige markedsværdi, kan ofte være den sociale betydning ved et byggeprojekt. Derfor er solafskærmningssystemer fra WAREMA også særlig værdifulde for certificeringen, ikke kun på grund af den miljøvenlige produktion, men også på grund af de mærkbare energibesparelser, der opnås ved brug.
Miljøcertifikater i byggeriet
De forskellige certificeringssystemer stiller meget forskellige krav til kvaliteten inden for både økologiske og økonomiske faktorer. DGNB er en tysk verdensomspændende bærdygtighedscertificering, der med sit meget omfattende vurderingssystem har en stor betydning.
Herefter kommer det britiske BREEAM, der ligeledes certificerer efter de samme faktorer. LEED er et internationalt bæredygtighedscertifikat, der koncentrerer sig om en bygnings grad af bæredygtighed, dog med mindre strenge krav.
Den forventede merværdi for et byggeprojekt er afgørende, i forhold til at få det ønskede certifikat. Valget af intelligente solafskærmningssystemer fra WAREMA, kan derfor blive en væsentlig faktor for succes.
Miljøvenlige designs
Ved bæredygtige tekstiler bliver der lagt stor vægt på bæredygtighed og energieffektivitet helt fra produktionsstart.
Herved får genbrugstekstiler samme kvalitet som stof fremstillet af råmaterialer.
Designs 41160-41162 er fremstillet af genbrugte PET-flasker, og de er derfor særligt miljøvenlige. En kvadratmeter af denne stoftype er lavet af seks kasserede PET-flasker.
Designs 42.220-42.222 og 42.225-42.227 er baseret på vugge-til-vugge princippet, certificeret af EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency).
Ud over brugen af genanvendelige materialer er både socioøkonomiske og ressourcebesparende aspekter en meget vigtig del af produktionen. WAREMAs bæredygtige designs er således et vigtigt bidrag, når et byggeprojekt skal opnå en certificering som et miljøvenligt og bæredygtigt byggeri.